Get Adobe Flash player

СТАТУТ ФГСМ

 

statut

КЛУБОВИ

- КГС „ПАРТИЗАН“ - БИТОЛА

- КГС „ПАРТИЗАН“ - ПРИЛЕП

- КГС „ПАРТИЗАН“ - О.НИКОЛОВ

- КГС „КОЧАНИ“ - КОЧАНИ

- КГС „ПАРТИЗАН“ - ГОСТИВАР

- КГС „ПАРТИЗАН“ - СТРУМИЦА

- ДГС „ПАРТИЗАН“ - Ѓ.ПЕТРОВ

- КГС „ПАРТИЗАН“ - ГЕВГЕЛИЈА

РАНГ ЛИСТА

Ранг листа на натпреварувачи

КАМП ФГСМ

zelt01

Кампувајте кај нас понудите
се најдобри, а цените најповолни
.

FIG

UEG

MOK

AMS

КОЧАНИ ДОМАЌИН НА ГИМНАСТИЧКИОТ КУП НА МАКЕДОНИЈА 2015

        Федерацијата на гимнастички спортови на Македонија го одржа својот последен натпревар односно Куп на Македонија за оваа година во градот каде што има дадено многу гимнастичарски имиња.Клубот Партизан Кочани исто така им врачи признанија и плакети на дојените на Кочанската гиманстика.

Глетката беше величенствена гледајќи ги најстарите гимнастичари како ги земаат наградите.

Федерацијата на гиманстички спортови им врачи признанија на Перса Диневска за особен придонес за развој на женската спортска гимнастика и на претседателот на клубот Партизан Кочани за успехот на дрштвото.

19-759x5006e96c980-26c8-47a7-8ce0-a4b5084a944fef8db580-5c0e-4003-b9c9-af3518dcffa05130e079-4aab-4010-abc1-5000e8de06aefef03104-fa90-4490-8b95-fa2d8573786550ca068a-68f2-4a2c-abd1-fe237d010de3

После прогласувањето се одржа и манифестацијата ИЗБОР НА НАЈУСПЕШНИ ЗА 2015 ГОДИНА како и се врачија многу благодарници и плакети на гимнастичарските работници како и најуспешни клубови,спортски работник

0dc148e3-4694-4bb0-a1b5-8ba14a1431972e27433d-1551-42b1-8253-195e3232e0b460ce081f-23dc-42af-9ca2-fc4eb9248ab6705ff6d6-38ea-455d-8801-34cdfdd7b9a15577ba6c-625c-42c3-a7f6-4409d13455aa13590e8c-2d1b-4541-9157-61007c0a72b604219395-7a44-47e9-90f6-681648c2935e58605112-256f-4f20-ab8f-fcc2fc24582bb8f1af55-0863-42c7-9bae-20c73a0bca5dba3cd8ab-a324-43bd-842d-53c6bf6278f2b9f683f6-9c06-4329-ac96-a662878947bedf83d307-ae07-4b02-b182-1ebecb497250f584966e-0a17-4a8c-b8da-94b1538be754fde0a425-5942-456d-a5b3-12a62fc113546a58381f-5cdd-4f40-80d0-d0697ee2a2c9424e7a17-e59e-4490-b108-94d25dcae825

Најдобри гимнастичари и спортски работници за 2015 година беа следните:

А ЛИГА

-Марко Димовски КГС "Партизан" Битола-во помлади пионери

-Антонио Јаношевиќ КГС "Партизан" Кочани-во помлади пионери

-Бојан Здравевски КГС "Партизан" О.Николов-во постари пионери

-Ристе Симеонов КГС "Партизан" Кочани во млади јуниори

-Петар Каров КГС "Партизан" Кочани-во јуниори

-Иван Крстевски КГС "Партизан" Битола-во сениори

-Надја Џалева КГС "Партизан" О.Николов-во помлади пионерки

-Јана Гичевска КГС "Партизан" О.Николов КГС Партизан-во помлади пионерки

-Андреа Ваљак КГС "Партизан" О.Николов-во помлади пионерки

-Јана Николова КГС "Партизан" Кочани-во постари пионерки

-Елеонора Димковска КГС "Партизан" Битола-во јуниорки

-Љубица Илијевска КГС "Партизан" Битола-во сениорки

Б ЛИГА

-Матеј Ангелов КГС "Партизан" О.Николов-во помлади пионери

-Петар Муратовски КГС "Партизан" О.Николов-во постари пионери

-Стефан Петковски КГС "Партизан" Ѓ.Петров-во јуниори

-Ана Ѓорѓиевска КГС "Партизан" О.Николов-во помлади пионерки

-Дорис Нацева КГС "Партизан" О.Николов-во постари пионерки

-Зои Павловска КГС "Партизан" О.Николов-во јуниорки

-Емилија Стојановска КГС "Партизан" Кочани-во сениорки

 

-КГС "Партизан" Кочани-најдобар клуб во МСГ

-КГС "Партизан" О.Николов,Скопје-најдобар клуб во ЖСГ

-Николче Колев-најдобар тренер во МСГ

-Ангел Наумовски-најдобар тренер во ЖСГ

-КГС "Партизан" Битола-најдобар клуб во севкупна конкуренција(МСГ и ЖСГ)

-Златка Голабова-за суперконтрола и регуларност при одржувањен на натпреварите

-КГС "Партизан" Ѓорче Петров-за непрекинато работење од 65 години во областа на рекреативниот и гимнастичкиот спорт

-Ванчо Димитров-за долгогодишна активност во областа на спортските активности и учество во работата на ФГСРМ

-Александра Аргировски-за особен придонес во спортско рекреативната гиманстика во ФГСРМ

-Николче Колев-спортски работник на ФГСРМ

-КГС "Партизан" Струмица-за активно учество во системот на антпревари на ФГСРМ

-Димче Нецинов-за особен придонес во судскиот дел на машка спортска гимнастика

-Сашко Димов-за најдобар машки судија

-Сања Карова-за најдобар женски судија

-Аце Ристевски-за особен придонес на организирање на натпреварите за А и Б лига

-Перса Диневска-за особен придонес во развој на женска спортска гимнастика

-Мери Банчотова-за организирање на натпреварите и обавување на административните работи на ФГСРМ

-Гимнастички клуб Кочани-Јубилеј од 105 години

-Живко Андонов-за повторно враќање и организирање на Масовните активности во ФГСРМ

-Методи Петров-за спортско рекреативните активности

-Ритмико-за учество и збогатување на програмата во делот на Ритмичката гимнастика

-Илија Николов-за особен придонес во активностите на ФГСРМ

 Најдобри во Купот на Македонија беа следните:

-помлади пионерки

1.Ана Сандевска(О.Николов)

2.Јана Гичевска(О.Николов)

3.Надја Џалева((О.Николов)

-постари пионерки

1.Јана Николова(Кочани)

2.Катерина Петковска(Битола)

3.Антонија Јаневска(О.Николов)

-јуниорки

1.Елеонора Димковска(Битола)

2.Стефанија Кенковска(Битола)

3.Јасмина Сиљановска(Битола)

-сениорки

1.Љубица Илијевска(Битола)

2.Христина Анастасова(Кочани)

3.Емилија Стојановска(Кочани)

-помлади пионери

1.Марко Димовски(Битола)

2.Антонио Јаношевиќ(Кочани)

3.Матеј Ангелов(О.Николов)

-постари пионери

1.Димитриј Спасов(Кочани)

2.Бојан Здравевски(О.Николов)

3.Петар Самарџиоски(Прилеп)

-млади јуниори

1.Ристе Симеонов(Кочани)

2.Даниел Димитров(Кочани)

3.Андреј Апчевски(Битола)

-јуниори

1.Петар Каров(Кочани)

2.Христијан Кебаковски(Битола)

3.Стојан Анастасов(Кочани)

-сениори

1.Иван Крстевски(Битола)

НАЈДОБРА МАШКА ЕКИПА-КГС "Партизан" Кочани

НАЈДОБРА ЖЕНСКА ЕКИПА-КГС "Партизан" Битола

ПОБЕДНИК НА ГИМНАСТИЧКИОТ КУП-КГС "Партизан" Кочани

ИНДИВИДУАЛЕН ОСВОЈУВАЧ НА ГИМНАСТИЧКИОТ КУП-Јана Николова(Кочани)

3cf67116-83ef-4cf0-be35-313eb93b55bb

 

                                                                                         Канцеларија на ФГСРМ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

trace my ip